A A A K K K
людям із порушенням зору
Руденський психоневрологічний інтернат

ОБГРУНТУВАННЯ ЗАКУПІВЛІ РИБНІ КОНСЕРВИ ТА ПРЕСЕРВИ ЗА ДК 021:2015 15240000-2

Дата: 01.04.2023 11:05
Кількість переглядів: 40

Обгрунтування закупівлі за ДК 021:2015 33600000-6 15240000-2 Рибні консерви та інші рибні страви і пресерви. Код товару, що найбільше відповідає назві номенклатурної позиції предмета закупівлі ДК 021:2015 15241000-9 Панірована риба та рибні консерви для  потреб Руденського психоневрологічного інтернату Волинської області на 2023 рік.

 

Фото без опису

Обґрунтування технічних та якісних характеристик, розміру бюджетного
призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 №710 «Про
ефективне використання державних коштів» )

 

Назва предмета закупівлі

Код за ДК 021:2015 — 15240000-2 Рибні консерви та інші рибні страви і пресерви. Код товару що найбільше відповідає назві номенклатурної позиції предмета закупівлі: ДК 021:2015 15241000-9 Панірована риба та рибні консерви

Замовник

Руденський психоневрологічний інтернат

Код згідно з ЄДРПОУ: 05383945

Категорія замовника: відповідно до пункту 3 частини 1 статті 2 Закону України « Про публічні закупівлі»

Юридична адреса: вулиця Залізнична 1, 22, с. Руда, Волинська область, 44345.

Назва процедури закупівлі

Відкриті торги з особливостями

Номер процедури закупівлі в електронній системі закупівель

UA-2023-04-25-005243-a

Обґрунтування технічних та якісних

характеристик предмета закупівлі

Рибні консерви — це продукти з риби спеціально оброблені, укладені в банки, герметично закупорені і стерилізовані.

Тара в якій будуть консерви повинна бути неушкодженою, чистою, сухою, з відповідними маркувальними даними. Споживча тара (банки) повинна бути герметично закупореною, чистою, не іржавою, без різких деформацій і патьоків.

Зовнішній вигляд повинен бути властивим виду риби і виду розбирання риби. Укладання риби відповідне для кожного виду консервів.

Колір м'яса  - властивий виду риби з урахуванням способу теплової обробки, бульйону - світлий, томатного соусу - від оранжево-червоного до коричневого. Олія повинна бути прозорою. Консистенція м'яса - соковитою, в міру щільною. Допускається легка розвареність або сухуватість м'яса. Смак і запах приємний, властивий цьому виду консервів.

 

Оселедець спеціального банкового засолу виготовляють із обезголовленої риби. Залежно від району вилову оселедець цієї групи може випускатись з такими назвами: атлантичний нежирний і жирний, тихоокеанський нежирний і жирний, азово-чорноморський, дунайський.

При визначенні якості пресервів враховують стан зовнішньої і споживчої тари, її маркування, органолептичні, фізико-хімічні і мікробіологічні показники. Смак і запах пресервів повинні бути приємні, властиві рибі даного виду і способу засолу, без стороннього присмаку і запаху. Консистенція м'яса риби ніжна, соковита, не трухлява. Допускається м'ясо щільне, але не жорстке, і трохи перезріле. Поверхня — чиста або з наявністю прянощів. Колір — властивий даному виду риби. Тушки повинні бути цілими, з рівним зрізом. Розбирання риби має відповідати встановленим правилам.

Якість товару

Тара, упаковка, маркування: поставка предмету закупівлі здійснюється в упаковці, придатній для його транспортування і такій, що відповідає встановленим в Україні стандартам або технічним умовам, і забезпечує, за умови належного поводження з вантажем, захищеність товару під час транспортування і збереження. Тара непошкоджена, чиста. Наявність маркувального ярлика обов’язкова. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці.

При виявленні Замовником дефектів упаковки товару, простроченого терміну придатності товару, будь-чого іншого, що може якимось чином вплинути на якісні характеристики товару, Постачальник повинен замінити товар в асортименті та кількості, вказаній в заявці.

Розрахунок потреби на 2023 рік

Відповідно до постанови КМУ від 13.03.2002 р. №324 « Про затвердження натуральних добових норм харчування в інтернатних установах» та Заявки на проведення закупівлі

Обсяги закупівлі

-          консервована кілька в томатному соусі –599,6  кг;

-          консервований бичок в томатному соусі – 599,6  кг.;

-          сардина в олії – 599,6  кг;

-          оселедець спеціального банкового засолу – 420 кг

Обґрунтування розміру бюджетного призначення за кошторисом

Розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до планового розрахунку на КЕКВ 2230 до кошторису на 2023 рік

Очікувана вартість предмета закупівлі

392 007,00 гривень з ПДВ

Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі

Розрахунок очікуваної вартості предмету закупівлі з урахуванням роз’яснень Мінекономіки Щодо розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі № 3301-04/34980-06 від 20.08.2019 р. та Щодо передумов здійснення закупівель № 3304-04/55366- 06 від 10.09.2020 р. і Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, здійснювався замовником шляхом моніторингу середньоринкових цін, шляхом отримання інформації через мережу internet у відкритому доступі на сайтах постачальників, в електронному каталозі, в електронній системі

закупівель “ProZorro” щодо аналогічних закупівель, проводились ринкові консультації на дату проведення закупівлі.

Мета використання товару

Потреба у закупівлі зумовлена необхідністю забезпечення безперебійного харчування мешканців закладу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора