A A A K K K
людям із порушенням зору
Руденський психоневрологічний інтернат

Звіт про діяльність Руденський психоневрологічний інтернат за 2021- 2022 роки

Дата: 14.11.2023 11:54
Кількість переглядів: 54

https://rada.info/upload/users_files/05383945/7dd6400ecc6e30f09754fd41656b1af1.doc


  

        Звіт 
           про діяльність
Руденський психоневрологічний інтернат
        за 2021- 2022 роки            

    Руда  2023

    Назва установи, адреса: Руденський психоневрологічний інтернат
  Село  Руда, вул. Залізнична, 1
Директор:Місюк Олена Іванівна, 01.11.1962 р.

 Руденський психоневрологічний інтернат (далі –  інтернат) є стаціонарним інтернатним закладом соціального захисту, що утворюється для цілодобового проживання (перебування) та догляду за громадянами похилого віку та особами, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, соціально-побутового, медичного обслуговування, соціальних послуг і комплексу реабілітаційних заходів (далі – підопічні).  
У своїй роботі  інтернат керується Положенням про  інтернат, правилами внутрішнього трудового розпорядку, посадовими інструкціями, законодавством України щодо забезпечення правових та майнових прав громадян, які перебувають на повному державному забезпеченні в стаціонарних установах.
Протягом звітних років свою діяльність  інтернат проводив з дотриманням принципів захисту прав людини, зокрема на гідні умови життя, доступ до питної води, належних соціально – побутових і житлових  умов, дотримання принципів  гуманності, законності, доступності послуг, конфіденційності, поваги до особистості, дотримання санітарних та будівельних норм, протипожежних норм та правил.
      Інтернат  функціонує у будівлі  (1977 року забудови) і розрахований на 160 планових ліжко-місць.
В  інтернаті створені належні умови для проживання громадян похилого віку та осіб з інвалідністю.
 Станом на 01.01.2022 року  проживало 109 осіб,  з них на повному державному утриманні  -   109 осіб,  2 особи – диференційоване утримання.
    З числа 109 мешканців  жінок. З них  38 особи ліжкохворі, самостійно пересувалися 71 осіб. Осіб з інвалідністю 52підопічні. 
      Станом на 01.01.2023 року проживало 166 осіб, з них на повному державному утриманні 166 особи, 2 осіб- диференційоване утримання. 
З числа 166 мешканців– жінок. З них 42 осіб ліжкохворі, 124 осіб пересуваються самостійно. Осіб з інвалідністю 68підопічних.
      З кожним отримувачем послуги укладено договір про надання соціальної послуги “ Стаціонарний догляд”. Відповідно до вимог Державного стандарту стаціонарного догляду за особами, які втратили здатність чи не набули такої здатності здійснювалися наступні заходи:
-спостереження за їх станом здоров’я, 
 -допомога в організації надання реабілітаційних та медичних послуг, -допомога у забезпеченні технічними засобами реабілітації, навчання навичкам користування ними, - самообслуговування, організація дозвілля тощо.
Мешканці проживають в одно-, дво- та тримісних кімнатах з урахуванням стану їхнього здоров’я. В кімнатах – домашній затишок: фотографії рідних, годинники, картини. На поверхах житлового корпусу – ванни, душові, санітарні кімнати. Холи  та місця  відпочинку обладнані телевізорами,  м’якими меблями, килимовими виробами, поручнями. Облаштовано кімнату для відвідувачів, створено умови для спілкування підопічних та з родичами, іншими особами з дотриманням карантиних заходів. Мешканці закладу забезпечуються відповідно до встановлених норм мяким  та твердим інвентарем, чотириразовим харчуванням, цілодобовим медичним обслуговуванням.
     Обслуговування підопічних забезпечують 94 працівників  інтернату, згідно штатного розпису, в тому числі: 2 лікаря,10  медичних сестер,   1- дієтсестра,   40 молодших медичних сестер, 4 працівників харчоблоку, 1 інструктор з трудової адаптації, 1 організатор культурно – дозвілєвої діяльності 14 спеціалістів  та інші. 
На протязі 2021 -2022 років установа працювала в штатному режимі, згідно чинного законодавства. Інноваційні відділення не створювались.
За період з 24.02.2022 року Руденський психоневрологічний інтернат прийняв 50 ВПО зі східних областей України.  Усім ВПО було оформлено державні допомоги, згідно яких проводяться виплати.
З метою залучення громадян похилого віку та осіб з інвалідністю до діяльності з самореалізації та самообслуговування, у  інтернаті створено необхідні умови для індивідуального розвитку, розвитку творчих та трудових можливостей і здібностей. Відповідно до вимог чинних нормативно – правових актів організовано культурно – дозвіллєву діяльність та праце терапію. При проведенні праце терапії та культурно – дозвіллєвої діяльності враховуються показання загального захворювання проживаючих та їх бажання брати участь в заняттях.
З метою реалізації права підопічних на отримання інформації про свої права та обов’язки в  інтернаті в доступних місцях розміщено інформаційні стенди з актуальною інформацією про їх права та телефони і адреси посадових осіб, до яких вони можуть звернутися у разі порушення їх прав.
     Підопічні забезпечені 4-разовим харчуванням в т.ч. і дієтичне, з урахуванням віку і стану здоров’я підопічних.  Харчування повноцінне та різноманітне. 
     У щоденному раціоні підопічних є овочі, фрукти, тваринне масло, кисломолочні продукти, м’ясо та м’ясні продукти, риба, ковбасні вироби, сир твердий, і т. інше. 
      Натуральні норми харчування підопічних виконано за 2021 -2022 роки на  98%. Натуральні  норми харчування виконуються згідно Постанови  КМУ № 324 від 13.03.2002 р. На харчовому складі  знаходиться достатня кількість продуктів харчування, що відповідає перспективному меню-вимозі, яке  розробляється щотижня в понеділок. Дотриманні вимоги закладки  продуктів в котел,  згідно технологічних карток.  
Обладнання харчоблоку в робочому стані. Створені умови для дотримання технології приготування блюд, для зберігання продуктів, що швидко псуються.  інтернат забезпечено столовим посудом, кухонним посудом, інвентарем, миючими та дезінфікуючими засобами. Весь господарчий та кухонний інвентар відповідно промаркований та зберігається у відведених місцях. 
          інтернат фінансується з обласного бюджету та інших надходжень, передбачених законодавством. 
Затверджено кошторисних видатків зі змінами на 2021 рік по загальному фонду –15248,8 тис.грн.
На 2022 рік –19997,3 тис.грн.
Затверджено кошторисних видатків на 2021 рік по спецфонду  -3593,8 тис.грн.
На 2022 рік –4770,2 тис.грн.
      Вартість проживання одного мешканця на платній формі проживання  в 2021 році становила  12704 грн., та 13411 грн.( з підгузниками).
В 2022 році вартість проживання становила 11000 грн., та 12200 грн ( з підгузниками).
     На протязі 2021- 2022 років отримано гуманітарної та благодійної допомоги у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни, твердого та м’якого інвентарю на загальну суму 221- 224тис.грн., 2022-1172тис.грн..
    

Для опалення приміщень  інтернату в осіньо- зимовий період, встановлено два твердопаливний котел. 
     Медико -  реабілітаційне обслуговування підопічних проводиться згідно затвердженого «Плану медичного обслуговування мешканців  Руденського психоневрологічного інтернату».  
Медичним персоналом надаються послуги з реабілітації, виконуються призначення лікаря, щоденний медичний огляд проживаючих в кімнатах, надається невідкладна медична допомога. Кожен мешканець  інтернату уклав декларацію на медичне обслуговування з сімейними лікарями медичних закладів міста Любомиль. 
      В  інтернаті проводиться індивідуальна реабілітація підопічних. Згідно методичних рекомендацій, складені графіки та проводиться оцінювання психоемоційного стану, індивідуальних потреб та навичок підопічних.
      Відповідно індивідуальних програм реабілітації впродовж 2021- 2022  років отримувались індивідуальні засоби реабілітації.
  
Руденський психоневрологічний інтернат працює відповідно до Державного стандарту стаціонарного догляду за особами, які втратили здатність до самообслуговування чи не набули такої здатності.
    В  інтернаті створено мультидисциплінарну команду 
Визначення індивідуальних потреб проводиться за шкалою оцінки навичок проживання за основними категоріями.
            В  інтернаті ведеться системна робота щодо сприятливих умов відпочинку та дозвілля людей. Робота спрямована на згуртування людей похилого віку та людей з інвалідністю, взаєморозуміння, розширення та передачу знань та навичок, вирішення складних життєвих ситуацій. В актовому залі мешканці мають змогу відвідувати різноманітні концерти, виступи творчих колективів області, а також самі брати участь у художній самодіяльності. До послуг мешканців – бібліотека з різноманітним книжковим фондом. Мешканці  інтернату мають доступ до різноманітної інформації (через пресу в бібліотеці, телебачення, інтернет). В установі працює багато різноманітних гуртків за напрямком:
-умілі ручки
- художньої самодіяльності 
-клуб любителів поезії 
-клуб настільних ігори
В  інтернаті систематично плануються заходи, спрямовані на вдосконалення процесу обслуговування і підвищення якості соціальної послуги стаціонарного догляду.
    Для покращення умов проживання мешканців у Руденського психоневрологічного інтернаті на протязі звітного періоду проводилися ремонті роботи по облаштуванню  благоустрою території, встановлено альтанки, лавочки для відпочинку, посаджена фруктів дерева а також посаджено дерева твердої породи (береза, вільха, сосна). Для мешканців з особливими потребам встановлено поручні.  В житлових кімнатах, фоє, санвузлах, щорічно проводиться поточний ремонт. Для безперебійного електропостачання встановлено та підключено генератори
     

Директор                                                                             Олена Місюк


 

     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора