A A A K K K
людям із порушенням зору
Руденський психоневрологічний інтернат

Обґрунтування технічних та якісних характеристик, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі М’ясопродукти (ковбаси, сардельки, тушонка куряча за предметом закупівлі ДК 021:2015: 15130000-8 "М'ясопродукти"

Дата: 12.01.2024 12:26
Кількість переглядів: 23

Фото без опису

Обґрунтування технічних та якісних характеристик, розміру бюджетного
призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 №710 «Про
ефективне використання державних коштів» )

Назва предмета закупівлі

Код за ДК 021:2015 — 15130000-8 «М’ясопродукти»

М’ясопродукти (ковбаси, сардельки, тушонка куряча)

Замовник

Руденський психоневрологічний інтернат

Код згідно з ЄДРПОУ: 05383945

Категорія замовника: відповідно до пункту 3 частини 1 статті 2 Закону України « Про публічні закупівлі»

Юридична адреса: вулиця Залізнична 1, 22, с. Руда, Волинська область, 44345.

Назва процедури закупівлі

Відкриті торги з особливостями

Номер процедури закупівлі в електронній системі закупівель

UA-2024-01-15-000754-a

Обґрунтування технічних та якісних

характеристик предмета закупівлі

 

Ковбаса напівнапівкопчена вищого сорту

ДСТУ 4435:2005       кг        370      Ковбаса напівнапівкопчена вищого сорту повинна бути : вітчизняного виробництва, натурального походження.

Склад: м’ясна сировина – 100% (свинина нежирна та напівжирна, сало ковбасне хребтове, м'ясо птиці, яловичина вищого або першого сорту)

Вигляд фаршу на розрізі – фарш рівномірно перемішаний, від рожевого до темно-червоного кольору, без сірих плям і порожнин та містить шматочки сала, свинини, грудинки, жиру яловичого або баранячого, баків (щоковини) тощо. Дозволено відхил розмірів окремих шматочків на зрізі їх за діагоналлю.

Смак і запах - смак приємний, злегка гострий, в міру солоний, з вираженим ароматом прянощів і копчення, без стороннйого присмаку і запаху.

Консистенція повинна бути щільна, пружна, ніжна і пластична. Оболонка повинна бути чистою, сухою, без цвілі і слизу, без пошкоджень, проколів.

Не допускається: з пліснявою, слиззю на оболонці

На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність.

Товар повинен відповідати діючим на території України державним стандартам та/або іншій нормативно-технічній документації, показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством.

Строк придатності на момент поставки повинен становити  не менше 90% від загального терміну зберігання.

Сардельки  вищого сорту

ДСТУ 4436:2005       кг        500      Консистенція            Пружна, цільна

Гатунок          Вищий

Зовнішній вигляд     Батончики сосисок або сардельок з чистою, сухою поверхнею без пошкодження оболонки, напливів фаршу, злипів, бульйонних та жирових набряків

Вигляд фаршу в розрізі       Вироби з однорідною структурою – рожевий або світло-рожевий фарш рівномірно перемішаний, без порожнин і сірих плям.

Смак та запах            Властивий даному виду продукту, з ароматом прянощів, в міру солоний, без стороннього запаху та присмаку

Форма, розмір та товарна відмітка батонів Відкручені або перев’язані шпагатом батончики довжиною від 7 см до 11 см, діаметром від 32 мм до 44 мм

Оцінка якості            Згідно ДСТУ 4436:2005 або ДСТУ 4529:2006  та згідно інших актуальних (що діють на дату оголошення закупівлі) редакції національних та міжнародних стандартів, їх зміни та доповнення.

 Фізико – хімічні показники           Фізико-хімічні показники повинні відповідати вимогам стандарту ДСТУ 4436:2005 або ДСТУ 4529:2006 та згідно інших актуальних (що діють на дату оголошення закупівлі) редакції національних та міжнародних стандартів, їх зміни та доповнення.

 Пакування  Споживче пакування: черева (натуральне пакування).

Транспортне пакування: ящики з картону; контейнери для перевезення харчових продуктів, полімерні багато обігові ящики.

. Вимоги до транспортного пакування:

- тара повинна бути чиста, суха, без плісняви і стороннього запаху, накрита кришкою або обгортковим папером, пергаментом, полімерними матеріалами;

- маса нетто у ящиках з картону не повинна перевищувати 20 кг;

- у кожну одиницю транспортної тари (ящик, контейнер, тару-устаткування) пакують ковбасні вироби однієї назви, однієї дати виготовлення.

. Маркування. Вимоги до транспортного маркування:

- транспортне маркування здійснюють нанесенням маніпуляційного знака «Вантаж, що швидко псується» і зазначенням маси тари;

- маркування наносять на одну із торцевих сторін тари за допомогою штампа, трафарету, етикетки або іншим способом, що забезпечує чіткість його читання;

- транспортне маркування можна не наносити на багатообігову тару з продукцією, що призначена для місцевої реалізації, але обов’язково треба вкладати етикетку з реквізитами.

На кожній одиниці транспортного маркування повинно бути зазначено:

- назви та адреси підприємства-виробника, його товарного знака (за наявності) та місця виготовлення;

- назви, сорту та складу сосисок (сардельок) за перевагою складників, зокрема харчових добавок, які використовували під час їх виготовлення;

- кінцевої дати споживання «Вжити до …» або дати виготовлення та строку придатності;

- умови зберігання;

- інформаційних даних про харчову та енергетичну цінність 100 г продукту;

- позначення стандарту ДСТУ 4436:2005 або ДСТУ 4529:2006 чи іншого діючого..

Строк придатності на момент поставки повинен становити  не менше 90% від загального терміну зберігання.

Тушонка куряча

ДСТУ 7681:2015       кг        300      Консерви м’ясні: курятина тушкована, без кісток, шкірки та інших домішок, вищого ґатунку, м’ясо  тушковане шматочками, в основному, масою не меншою, ніж 30 г, без хрящів, судинних пучків і грубої сполучної тканини. Відповідність  вимогам діючого санітарного законодавства України, нормам харчування. Обов'язкова наявність посвідчення про якість. Фасована в  фасована в скляних банках по 0,5 кг.

Банки чисті, без деформації, етикетка – ціла, міцно приклеєна, без забруднень, з чітким текстом. На поверхні банок не повинно бути темних плям, здуттів

Розрахунок потреби на 2024 рік

Відповідно до постанови КМУ від 13.03.2002 р. №324 « Про затвердження натуральних добових норм харчування в інтернатних установах» та Заявки на проведення закупівлі

Обсяги закупівлі

            Кількість

Ковбаса напівкопчена вищого сорту.  370 кг

Сардельки вищого сорту .           500 кг

Тушонка куряча     300 кг

Обґрунтування розміру бюджетного призначення за кошторисом

Розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до планового розрахунку на КЕКВ 2230 до кошторису на 2024 рік

Очікувана вартість предмета закупівлі

222 600,00 гривень з ПДВ

Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі

Розрахунок очікуваної вартості предмету закупівлі з урахуванням роз’яснень Мінекономіки Щодо розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі № 3301-04/34980-06 від 20.08.2019 р. та Щодо передумов здійснення закупівель № 3304-04/55366- 06 від 10.09.2020 р. і Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, здійснювався замовником шляхом моніторингу середньоринкових цін, шляхом отримання інформації через мережу internet у відкритому доступі на сайтах постачальників, в електронному каталозі, в електронній системі

закупівель “ProZorro” щодо аналогічних закупівель, проводились ринкові консультації на дату проведення закупівлі.

Мета використання товару

Потреба у закупівлі зумовлена необхідністю забезпечення безперебійного харчування мешканців закладу.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора